Categorieën
Persberichten

Het juiste werving- en selectiebureau

Werving en selectie is een term die simpelweg het vinden van het juiste personeel inhoudt. Dit betekent dus dat de werknemer, door middel van een aantal methoden, de perfecte personen vindt voor de vacature. Dit kan hij of zij bijvoorbeeld doen door te adverteren in de krant of door reclame te maken in verschillende bladen en op internet. Daarna is het de bedoeling om de aangetrokken mensen op te roepen voor een ontmoetingsgesprek, waarna de baas bepaalt of diegene geschikt is voor de baan. Dit is een behoorlijk proces en vergt dan ook een goede voorbereiding. Een handige eerste stap zou het vinden van een werving- en selectiebureau zijn. Dergelijke instanties zijn er voor om u te helpen in het aantrekken en contracteren van het juiste personeel. Hoe u nu het perfecte bureau vindt, dat leest u hieronder.

Ontmoeting

Allereerst is het uiterst belangrijk om goed te kijken naar het netwerk van een bepaald bureau. Dit betekent dat u op zoek gaat naar het bedrijf dat veel connecties heeft met andere instanties en hiermee ook goed contact houdt. Daarnaast is het erg van belang dat dit bedrijf ook daadwerkelijk in uw zoekgebied opereert. Dit is belangrijk, omdat dit de kans vergroot dat u de mensen aantrekt waar u naar op zoek was. Om te beginnen met het vinden van het juiste bureau, is door in een zoekmachine te bladeren. Dit kan bijvoorbeeld Google zijn. Door daar in te gaan zoeken, krijgt u vanzelf de werving- en selectiebureaus bij u in de buurt met beoordeling en website van dien. Dit helpt al erg veel in uw zoektocht. Na het vinden van een potentiële instantie is het noodzakelijk om een afspraak te maken, telefonisch of via het internet. Hiermee regelt u een oriënterend gesprek met het bedrijf, zodat u op de hoogte bent van de mogelijkheden en de kwaliteit van het bureau. Tijdens dit gesprek is het mogelijk om een aantal vragen te stellen, die betrekking hebben op het succes van het werving- en selectiebureau. Dit kan bijvoorbeeld het aantal opdrachten per maand van andere klanten beslaan, maar ook vragen over de recensies en professionaliteit van het betreffende instituut kunnen u erg gerust stellen. Natuurlijk zullen de werknemers niet overal 100% eerlijk over zijn, maar baseer uw uiteindelijke uitslag op de sfeer rond het gesprek en de overtuiging van de werknemers. Daarnaast is het goed om te letten op de betrokkenheid en welwillendheid van het bedrijf. Dit uit zich bijvoorbeeld wanneer de werknemers doorvragen op bepaalde onderwerpen en met volle overtuiging het gesprek aangaan.

Inschrijving

Er kunnen ook nadelen kleven aan het inschrijven bij een bepaald werving- en selectiebureau. Wanneer u namelijk uw gegevens doorgeeft, bestaat er een kans dat het instituut deze informatie gelijk de wereld instuurt, bijvoorbeeld via het web. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Voorkom dit door op tijd aan te geven dat dit niet de gewenste gang van zaken is. Dit laat overigens wel zien dat het bedrijf misschien niet zo zorgvuldig te werk gaat dan u van tevoren had gedacht. Meer informatie over werving en selectie is te lezen op Paystaff Payroll.