Categorieën
Persberichten

De voordelen van een senioren boxspring

Het kiezen van het juiste bed is cruciaal voor een goede nachtrust, vooral voor senioren. Met de specifieke behoeften van oudere volwassenen in gedachten, bieden senioren boxsprings een perfecte combinatie van comfort, ondersteuning en gebruiksgemak. In deze blog bespreken we wat een senioren boxspring is, de voordelen ervan en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een senioren boxspring

Een senioren boxspring is speciaal ontworpen voor oudere volwassenen en houdt rekening met hun unieke slaap- en gezondheidsbehoeften. Deze bedden combineren de traditionele voordelen van een boxspring met extra functies die gericht zijn op veiligheid, comfort en gemak. Dit maakt ze ideaal voor senioren die extra ondersteuning nodig hebben of mobiliteitsproblemen hebben.

Voordelen van een senioren bed

 1. Verstelbaarheid
  • Elektrische Bediening: Veel senioren boxsprings zijn uitgerust met een elektrische bediening waarmee zowel het hoofdeinde als het voeteneinde eenvoudig omhoog en omlaag gebracht kunnen worden. Dit helpt niet alleen bij het vinden van een comfortabele slaappositie, maar is ook nuttig voor mensen met rugklachten, ademhalingsproblemen of andere gezondheidsproblemen.
  • Individuele Aanpassing: Verstelbare bedden bieden de mogelijkheid om de slaaphouding aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en medische behoeften, wat de slaapkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren.
 2. Gemakkelijke In- en Uitstap
  • Optimale Hoogte: Senioren boxsprings zijn vaak hoger dan standaard bedden, wat het gemakkelijker maakt om in en uit bed te stappen zonder te veel te hoeven bukken of zich op te trekken.
  • Zijrails: Veel senioren boxsprings kunnen worden uitgerust met zijrails voor extra veiligheid en ondersteuning bij het in- en uitstappen.
 3. Ondersteuning en Comfort
  • Geavanceerde Matrasopties: Senioren boxsprings worden geleverd met hoogwaardige matrassen die speciaal zijn ontworpen om drukpunten te verlichten en de wervelkolom te ondersteunen. Matrassen kunnen bestaan uit traagschuim, latex of binnenvering, afhankelijk van de voorkeur en behoeften van de gebruiker.
  • Topmatras: Een extra topmatras kan extra comfort en ondersteuning bieden, wat vooral belangrijk is voor mensen met gewrichtspijn of andere fysieke ongemakken.
 4. Duurzaamheid en Kwaliteit
  • Robuuste Constructie: Senioren boxsprings zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik. Dit maakt ze een goede investering voor de lange termijn.
  • Gemakkelijk te Reinigen: Veel senioren boxsprings zijn ontworpen met materialen die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, wat bijdraagt aan een hygiënische slaapomgeving.

Waarop letten wanneer je er een wilt aanschaffen?

 1. Verstelbare functies
  • Bediening: Controleer of de elektrische bediening eenvoudig te gebruiken is en of er verschillende posities beschikbaar zijn om aan specifieke behoeften te voldoen.
  • Opties voor Split Bedden: Voor stellen kan een split bed een goede keuze zijn, waarbij beide zijden van het bed afzonderlijk verstelbaar zijn.
 2. Matraskeuze
  • Ondersteuning en Comfort: Kies een matras die voldoende ondersteuning biedt en drukpunten verlicht. Overweeg een matras met traagschuim of latex voor extra comfort.
  • Geschikte Hardheid: De juiste hardheid van de matras is essentieel. Een te harde matras kan ongemakkelijk zijn, terwijl een te zachte matras onvoldoende ondersteuning biedt.
 3. Veiligheidskenmerken
  • Zijrails: Overweeg een model met zijrails om te voorkomen dat je ’s nachts uit bed valt en om extra steun te bieden bij het in- en uitstappen.
  • Antislip Oppervlak: Zorg ervoor dat de bovenkant van de boxspring en de matras een antislip oppervlak hebben om te voorkomen dat de matras verschuift.
 4. Hoogte van het Bed
  • Gemakkelijke in- en uitstap: De hoogte van het bed moet zodanig zijn dat het comfortabel is om in en uit bed te stappen zonder extra inspanning.
 5. Garantie en service
  • Garantieperiode: Let op de garantie die wordt aangeboden. Een langere garantieperiode kan duiden op de duurzaamheid en kwaliteit van het product.
  • Service en onderhoud: Informeer naar de beschikbaarheid van service en onderhoud, vooral voor de elektrische onderdelen van het bed.

Senioren bed of toch een hoog laag bed?

Het verschil tussen een hoog-laag bed en een senioren bed ligt voornamelijk in hun functies en gebruiksdoelen.Een hoog laag bed kan in hoogte worden aangepast, zowel het hoofdeinde, voeteneinde als de hele bedbodem. Dit helpt bij het in- en uitstappen en maakt het werk van zorgverleners makkelijker. Vaak wordt dit bed gebruikt in ziekenhuizen en zorginstellingen voor medische zorg en behandelingen. Het biedt extra ondersteuning voor mensen met mobiliteitsproblemen of medische behoeften. Verder zijn ze vaak uitgerust met zijrails voor extra veiligheid.

Een senioren bed is ontworpen voor algemeen comfort en gebruiksgemak voor ouderen, met een iets verhoogde instaphoogte om makkelijker in en uit bed te komen. Zo’n bed heeft meestal een vaste hoogte, hoewel sommige modellen beperkte verstelbare functies kunnen hebben. De focus ligt op een stijlvolle uitstraling en comfort, vaak zonder de uitgebreide medische functies van een hoog-laag bed.

Kort samengevat: hoog-laag bedden zijn meer gericht op medische zorg en verstelbaarheid, terwijl senioren bedden vooral comfort en gebruiksgemak voor dagelijks gebruik bieden.