Categorieën
Persberichten

Vochtproblemen en Vochtbestrijding

Als er iets niet grappig is zijn het een vochtprobleem in huis of in uw bedrijf. Het is noodzakelijk om het vochtprobleem zo rap als kan te bestrijden. Te veel vocht in huis kan zorgen voor permanente schade en biedt een kweekplaats voor parasieten en fungi. Er zijn verschillende manieren om vochtigheid in uw woning te bestrijden, afhankelijk van de situatie.
In dit artikel praten we over wat de tarieven van vochtbestrijding.

Vochtbestrijding

Als eerste moeten we vochtoverlast in uw woning indelen in verschillende categorieën om een beter beeld te krijgen bij de soort vochtbestrijding en de kosten hiervan:
• Wateroverlast – bijvoorbeeld het onder water staan van een kelder in uw woning
• Indringend vocht – zoals vochtplekken in plafonds of muren
• Condensatie – zoals wasem op de ramen
Wat zijn de kosten voor het beëindigen van condensatie in uw woning : Condensatieproblemen in uw woning zijn meestal vlot te verhelpen en dat voor niet al te veel geld. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door onder andere een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan b.v. eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimtes. of breng een ventilatierooster aan voor een meer blijvende oplossing.

Vochtvreter

De kosten van een vochtvreter uiteenlopen tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt stil en gebruikt geen energie. Wanneer je een ventilatierooster moet laten stationeren verschilt dit aanzienlijk in prijs en is het voornamelijk sterk afhankelijk van de plaats waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het vensterkozijn, spouwmuur).
Kosten oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt dikwijls voor in de wanden van een woonhuis die regelrecht zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben heel wat te doorstaan door de natte weersomstandigheden in Nederland.

Impregneren

De oorzaak van dit doordringende vocht is veelal te aan voegwerk wat verouderd is en of een poreuzer wordende steen. Hierdoor trekt het vocht van buiten eerder in de steen. Correct ventileren alleen is geen mogelijkheid meer en vocht hoopt zich op in de wal en dringt door. Een goede uitkomst hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de wand hydrofoob wordt maar wel blijft ‘lucht blijft doorlaten. De tarieven van een gevel impregneren vallen best mee, met prijzen vanaf vijf euro per m2 kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.
Wanneer het doordringend vocht een afwijkende oorzaak heeft dan de weersinvloeden kan het onder andere zijn dat er een waterleiding lekt in de buitenwand. Deze lekkage moet worden opgespoord en hersteld worden. Een deel van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

Afvoer

De kosten van een afvoer repareren in een muur zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen zeggen is dat iemand die karwei correct zou moeten kunnen verrichten tussen de dertig en vijftig euro per uur zal zijn exclusief toegepast bouwstoffen.
Wat zijn de kosten voor het beëindigen van lekkages. Als je last hebt van een kelder die is ondergelopen of grondwater dient er ook zo vlug als het kan voor een uitkomst worden gezorgd. De aanleidingen voor deze kwesties zijn verschillend. Voor kwesties met dit karakter is het steeds noodzakelijk een professional het op te laten lossen.
Over het kostenplaatje valt niet veel te informeren, wel wordt dit meestal volkomen of voor een deel gedekt door de verzekeringspolis.