Categorieën
Persberichten

De geschiedenis van het goochelen

Het begon ooit allemaal in Griekenland en vanuit daar is het de hele wereld over gegaan, we hebben het over het goochelen. Goochelen wordt tegenwoordig weer steeds populairder, maag waar begon het eigenlijk allemaal? Magie is een van de eerste punten die je kunt binden aan de geschiedenis van het goochelen. Magie is eigenlijk iets bovennatuurlijks, goochelen zijn trucs die te oefenen zijn, toch zit er wel een soort verband tussen deze benamingen. In de 16e eeuw kwam het goochelen op gang, in 1584 is dan ook het eerste boek geschreven over goocheltrucs. In dit boek stonden verschillende trucs die toen werden uitgevoerd. Een aantal eeuwen erna werd het goochelen pas echt populair en werd het ook als vorm van entertainment gebruikt.

Magische stunts en spannende trucs

Houdini is misschien wel een van de populairste namen in de wereld van de magie en het goochelen. Hij zorgde ervoor dat er tegenwoordig nog steeds over hem wordt gepraat. De trucs die hij uitvoerde worden tot op de dag van vandaag nog steeds uitgevoerd, maar dan door andere bekende illusionisten. Er zijn veel illusionisten over de hele wereld, Nederland kent er ook een aantal. Zo is Hans Klok een bekende, hij laat zijn publiek telkens weer verbazende met zijn spannende en magische trucs. Ook is Hans Klok een bekende goochelaar, hij is meer van de kaarttrucs en andere verbazingwekkende goochelkunsten.

Benodigdheden voor het uitvoeren van goocheltrucs

Je kunt niet zomaar een goocheltruc uitvoeren, hier moet je wel eerst voor leren en je hebt de goede benodigdheden nodig om het op de juiste manier uit te kunnen voeren. Als je bijvoorbeeld een kaartentruc uit wilt voeren, dan heb je hier natuurlijk wel kaarten voor nodig. Bij het goochelen heb je vaak speciale kaarten, maar sommige trucs kunnen ook met een gewoon pakje kaarten worden uitgevoerd. Er zijn verschillende goochelwinkels waar je benodigdheden kunt kopen, hier kun je ook gewoon een goocheltruc kopen. Je krijgt er dan vaak een uitleg bij en zo weet je hoe een truc moet worden uitgevoerd. Als je een beginner bent kun je diverse goochelcursussen volgen om zo je goochel skills te verbeteren. Ben je op zoek naar de verbazingwekkendste goocheltrucs en benodigdheden? Neem dan een kijkje in de webshop van Dynamitemagic.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan diverse goocheltrucs en andere benodigdheden om zo je publiek te doen verbazen met de geweldigste en spannendste trucs en illusies.